Caussade Semences Est Europa, parte a grupului de origine franceza Caussade Semences, a implementat solutia de bugetare si raportare CPM de la Senior Software. Aceasta acopera cu succes activitatea filialelor si a departamentelor companiei, datorita functionalitatilor de [marker]consolidare financiara[/marker] care au contribuit la: crearea si compararea unui [marker]numar nelimitat de scenarii de bugetare[/marker], raportarea si calculul [marker ]cash flow-ului[/marker] la nivel de filiala si de grup, [marker ]eliminarea tranzactiilor intercompany[/marker], obtinerea unei imagini unitare asupra intregii companii si nu numai.


Caussade Semences CPM Senior SoftwareInfiintata in 2009, Caussade Semences Est Europa SRL face parte din grupul de origine franceza Caussade Semences si se ocupa de coordonarea filialelor din estul Europei: Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova. Compania are ca activitati principale dezvoltarea, testarea, multiplicarea si comercializarea semintelor Caussade Semences. Din dorinta de a creste eficienta si de a imbunatati procesele interne, managerii au implementat solutia CPM de la Senior Software.


 

Ne-am dorit ca solutia software aleasa sa fie multi-societate, sa fie customizabila – astfel incat sa ne permita sa pastram formatul cu care angajatii erau deja obisnuiti, si sa faciliteze centralizarea si afisarea datelor intr-un mod cat mai simplu de utilizat si interpretat. Mai mult decat atat, era necesar ca aceasta sa permita preluarea datelor din alte sisteme informatice utilizate in companie si eliminarea tranzactiilor intercompany, astfel incat sa putem obtine o viziune realista a profitabilitatii companiei si filialelor. Avand in vedere toate aceste criterii, am implementat solutia CPM de la Senior Software intrucat raspundea cel mai bine necesitatilor noastre.

A declarat doamna Monica Crivatu – Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa.

 

solutia de bugetare

Inainte de implementarea solutiei CPM de la Senior Software procesul de bugetare din cadrul companiei se realiza in Excel, la nivelul fiecareia dintre cele 5 filiale ale grupului Caussade Semences Est Europa. Bugetele erau realizate de catre sefii de departamente si filiale si trimise catre directorul financiar, responsabil cu centralizarea acestora si realizarea, pe baza lor, a bugetului la nivel de grup. Pentru ca fiecare dintre aceste filiale avea propriul fisier cu mai multe foi de calcul si formule, consolidarea era ingreunata datorita dimensiunii mari a documentului final, care facea ca riscul de aparitie a erorilor sa fie foarte ridicat.

Intocmirea bugetului era un proces laborios deoarece durata de centralizare, modificare si validare era de cel putin o luna si jumatate. De asemenea, comunicarea cu toate filialele si toate departamentele ducea la aparitia multor variante de buget si in final fiecare isi avea propria versiune. Unul dintre motivele care au contribuit decisiv la decizia de implementare a sistemului CPM a fost nevoia de a avea aceleasi date si de a discuta despre aceleasi cifre.

A declarat doamna Monica Crivatu – Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa.


Sistemul CPM i-a permis companiei Caussade Semences Est Europa colectarea automata a datelor din toate sistemele si bazele de date utilizate intern si aducerea lor intr-un format unitar, usor de interpretat. In prezent, managerii celor 5 filiale isi realizeaza bugetele in cadrul aceluiasi sistem, de unde se poate obtine cu usurinta bugetul consolidat al intregului grup. Fiind extrem de usor de folosit, chiar si de catre un utilizator care nu detine cunostinte de programare, solutia CPM a permis scaderea timpului dedicat obtinerii rapoartelor necesare procesului de bugetare.

Solutia CPM imbunatateste vizibil modul de lucru, creste eficienta, reduce erorile, reduce timpul alocat bugetarii si cel mai important, permite afisarea datelor intr-un format usor de interpretat, prin urmare recomand oricarui manager o astfel de solutie.

A adaugat doamna Monica Crivatu.

 

Caussade Semences are o experienta de peste 50 de ani, iar portofoliul companiei este unul foarte generos, numarand 50 de specii de cultura care se comercializeaza in peste 34 de tari de pe toate continentele lumii. In anul 2010, sub coordonarea filialei din Romania au fost deschise filiale in Bulgaria si Ungaria si s-a inceput o colaborare cu un distribuitor pentru Republica Moldova. In prezent grupul Caussade Semences Est Europa vizeaza cresterea cotei de piata, testarea si aducerea de produse cat mai adaptate conditiilor climatice din estul Europei, cresterea eficacitatii in interiorul grupului, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite fermierilor.

 

[button href=”https://www.seniorerp.ro/solicita-acum-o-prezentare-online-a-solutiei-cpm/” size=”large” textcolor=”#ffffff” tooltip=”Solicita o prezentare gratuita!”]Solicita o prezentare online a solutiei CPM![/button]