Blog
Studiu de piata: 67% dintre liderii de business cauta sisteme software performante pentru a optimiza arii cheie ale businessului
PUBLICAT PE 3 MARTIE, 2023
Conform unui studiu derulat cu sprijinul MKOR Consulting, 67% dintre companiile care implementeaza solutiile Senior Software isi doresc sa optimizeze procesele si fluxurile de lucru. Atingerea eficientei operationale si valorificarea datelor interne si externe se afla in topul prioritatilor privind initiativele de automatizare a afacerii. In plus, organizatiile isi aleg furnizorul de sisteme integrate in functie de oferta de servicii adaptata nevoilor specifice de business si varietatea solutiilor, iar 1 din 4 cazuri iau in considerare si imaginea providerului in piata.
Companiile cauta solutii de management al afacerii pentru a optimiza arii cheie ale businessului, iar eficienta operationala si gestionarea informatiilor disponibile la nivel de organizatie sunt prioritare in procesele de automatizare a activitatii pentru mai mult de jumatate dintre companiile care au implementat solutii software.
Pentru a obtine rezultatele scontate in urma automatizarii operatiunilor, companiile prefera sistemele integrate de la Senior Software deoarece sunt scalabile si pot fi adaptate in functie de specificul businessului. In plus, 77% dintre liderii de business intervievati au apelat la recomandarile partenerilor de afaceri atunci cand s-au documentat cu privire la alegerea solutiilor potrivite si a furnizorului de sisteme integrate.
Asa cum arata studiul derulat de Senior Software si MKOR Consulting, solutiile digitale sunt folosite in special pentru imbunatatirea proceselor si fluxurilor de lucru, dar si pentru gestionarea integrata a datelor si informatiilor din companie.
42%
Managementul documentelor
67%
Optimizarea proceselor si fluxurilor de lucru
51%
Managementul datelor
40%
Eficientizarea procesului decizional
47%
Managementul depozitului
28%
Managementul bugetului
47%
Managementul relatiei cu clientii
20%
Managementul resurselor umane
77% dintre companii apeleaza la recomandarile partenerilor de afaceri
Alegerea furnizorului potrivit de solutii software poate fi o sarcina dificila si consumatoare de timp, iar selectarea providerului are un impact major asupra activitatilor de zi cu zi ale oricarei organizatii.
Astfel ca, pentru a se informa cu privire la optiunile de sisteme software pentru optimizarea proceselor operationale, peste trei sferturi dintre companii se bazeaza pe recomandarile partenerilor de afaceri, in timp ce Google si site-urile de specialitate, inclusiv cele ale providerului Senior Software, sunt folosite in etapa de documentare.
Companiile recunosc impactul pozitiv al solutiilor de automatizare, iar pilonii cheie pentru succesul initiativelor de digitalizare sunt strategia, investitiile si expertiza
In ceea ce priveste abordarea strategica, liderii de business isi stabilesc obiective clare, precum si planul de actiune, implicand toate departamentele. In acest sens, definirea clara a unei directii care sa raspunda nevoilor de optimizare si automatizare la nivelul intregii companii, urmata de testarea pilot a proiectului contribuie la orientarea si alinierea efortului de digitalizare.
Din punct de vedere financiar, este fundamentala achizitia de solutii adecvate nevoilor de business prezente si viitoare, precum si alocarea resurselor catre arii cheie, respectiv dobandirea de expertiza in plan intern, prin dezvoltarea competentelor digitale ale echipei.
In plus, colaborarea cu parteneri externi, specializati in implementarea de solutii software pentru optimizarea fluxurilor de lucru, poate contribui la succesul initiativelor de digitalizare, in special pentru companiile de dimensiuni mici si micro.
Peste jumatate dintre companiile care au implementat solutii de automatizare monitorizeaza performanta financiara a acestor investitii, iar pentru un sfert dintre organizatii impactul estimat asupra cifrei de afaceri este de peste 30%
Exista o preocupare constanta la nivelul companiilor de a evalua eficienta investitiilor in solutii de automatizare, iar 57% dintre organizatii masoara impactul sistemelor adoptate in cifra de afaceri a companiei pe care o reprezinta. Pentru un sfert dintre beneficiari impactul estimat este de peste 30%, in timp ce 4 din 10 utilizatori fie nu masoara impactul solutiilor software in cifra de afaceri, fie nu o cunosc.
Insa, chiar si in aceasta situatie, in care rezultatele obtinute nu sunt masurate, companiile recunosc efectele pozitive ale solutiilor de automatizare a activitatii, care, printre altele, se cuantifica si din punct de vedere operational: trasabilitatea proceselor, reducerea volumului de munca si a erorilor, imbunatatirea timpilor de raspuns, eficientizarea procesului decizional si multe altele.
Senior Software este ales in special pentru pachetul de solutii oferit
Conform studiului, companiile au ales Senior Software in detrimentul altor furnizori deoarece solutiile oferite de acesta raspund nevoilor specifice de business, dar si datorita accesului la pachetul de sisteme integrate, cu ajutorul carora organizatiile isi pot extinde procesul de optimizare digitala. In plus, pentru aproape un sfert dintre clientii actuali, imaginea Senior Software in piata a contribuit la decizia de a colabora, iar recomandarile partenerilor de afaceri impreuna cu profesionalismul si know-how-ul furnizorului au constituit alte elemente importante in decizia finala.
SeniorERP contribuie la eficientizarea operationala, favorizand luarea rapida de decizii informate
Companiile recunosc impactul pozitiv al solutiilor pentru automatizarea activitatilor, cu beneficii in plan operational, financiar si strategic. Liderii de business considera ca un sistem ERP modern poate avea un impact major asupra performantei, profitabilitatii, productivitatii si succesului general al companiei. Astfel ca, atunci cand au optat pentru un soft ERP, utilizatorii au luat in considerare cerintele de afaceri actuale si viitoare ale companiei, scalabilitatea sistemului, capabilitatile functionale ale acestuia, optiunile de integrare si personalizare, precum si usurinta de utilizare.
SeniorERP, sistem ERP pentru managementul resurselor, este preferat de companii din diverse sectoare de activitate (distributie, ecommerce, retail, productie etc.), iar cu ajutorul solutiei organizatiile isi optimizeaza si automatizeaza arii cheie ale businessului. In plan operational, beneficiile percepute de liderii de business se refera in principal la eficientizarea activitatii de vanzare, precum si a celei financiar-contabile, pe cand la nivel strategic, posibilitatea de a accesa toate informatiile relevante dintr-o platforma unica si capabilitatile de raportare si analiza sunt valoroase pentru clienti.
Printre beneficiile obtinute de companii in urma utilizarii solutiei ERP de la Senior Software, se numara:
Succesul automatizarii activitatii unei companii nu se rezuma doar la sistemele software implementate. In realitate, este un proces complex care se incheie cu tehnologia, dar incepe cu oamenii. Astfel ca, in ceea ce priveste colaborarea cu Senior Software, clientii au un nivel de satisfactie peste medie, companiile fiind foarte multumite de aspectele care tin de vanzare si account management.
Rezultatele detaliate ale studiului sunt prezentate in materialul „Business Sentiment – Digitalizarea IMM-urilor din Romania”, disponibil gratuit.