Etape premergatoare unei implementari CRM

Gestionarea activitatilor unei companii este o problematica complexa, a carei solutionare poate conduce la existenta simultana a mai multor furnizori de software in cont. Acest lucru implica sisteme informatice diferite, in functie de natura activitatilor desfasurate – financiar-contabil, productie, logistica,etc. In aceste conditii, transparenta datelor si accesul la informatii in timp util intr-o companie pot deveni o provocare. Rezulta nevoia unei platforme integrate in care sa se regaseasca toate informatiile necesare pentru derularea corecta si eficienta a business-ului.

Astfel de sisteme informatice integrate detin o serie de particularitati care diferentiaza sistemul ERP de alte tipuri de sisteme informatice:

  • Un ERP este un sistem informatic care centralizeaza toate informatiile dintr-o companie pe o platforma unica, oferind accesul la orice tip de informatie, coordonare si comunicare.
  • Alegerea unui sistem ERP adecvat necesita o analiza de business, care implica cunoasterea si stabilirea fluxului de activitati si documente specifice companiei, identificarea necesitatilor clientului si a customizarilor necesare pentru desfasurarea la parametrii optimi a activitatii.
  • Un ERP nu este o „solutie standard”, ci este insotit permanent de servicii de analiza, implementare, training, suport, tehnologie de ultima generatie etc. si implica resurse specializate: implementatori, dezvoltatori, analisti de business.
  • Un sistem ERP acopera toate tipurile de activitati ale unei companii, precum productie, gestiune, contabilitate, centre de cost, bugete, logistica, etc.
  • Flexibilitatea este un atribut specific unei solutii ERP, acesta permitand customizarea sistemului pe specificul clientului.
  • Scalabilitatea ERP-ului presupune capacitatea de a folosi acele functionalitati care iti sunt necesare intr-un anumit moment din evolutia unui business. Pe masura ce compania se dezvolta se pot implementa alte componente avansate precum logistica, controlling, se pot reorganiza fluxurile de business, redimensiona restrictiile si permisiunile etc. Practic, un ERP reprezinta o platforma de dezvoltare pe termen lung.
  • Dezvoltarea sistemului ERP pe tehnologie de ultima generatie permite functionarea acestuia la parametrii optimi.
  • Acoperirea unei arii largi de activitati ofera ERP-ului caracterul de software orientat spre fluxuri si procese de business si optimizarea acestora, si nu orientat spre documente si munca repetitiva.
  • ERP-ul este un instrument de luare de decizii. Pe langa integrarea proceselor de business, managerii au la indemana instrumente de analiza a profitabilitatii, vanzarii, costurilor.

Afla mai multe aici

 

[button href=”https://www.seniorerp.ro/descarcati-prezentarea-completa-a-sistemelor-senior-software/” size=”medium” textcolor=”#ffffff” tooltip=”Descarca prezentarea completa a sistemelor Senior Software”]Vrei sa afli mai multe detalii?[/button]