Etape premergatoare unei implementari CRM

Daca in trecut erai obisnuit sa iei decizii bazandu-te pe intuitie si pe experienta in domeniu, acum o astfel de metoda pe langa faptul ca este riscanta, poate dauna puternic afacerii tale. Sistemul Business Intelligence iti permite ca pe baza informatiilor pe care le detii sa poti afla cum va evolua afacerea ta si cum ar putea sa o influenteze deciziile pe care le iei.

[tabs]
[tab title=”Analizeaza datele din trecut si descopera cum va evolua afacerea ta“]

[dropcap size=”150%” bgcolor=”#6d0994″ textcolor=”#ffffff”]F[/dropcap]unctia de previziune a sistemului Business Intelligence iti permite sa estimezi valorile viitoare ale indicatorilor tai pe baza datelor pe care deja le cunosti. Mai mult decat atat, modelele statistice incluse in sistem sunt setate sa ia in considerare aspecte precum sezonalitatea sau evolutiile specifice afacerii tale.

[one_half]

software Business Intelligence

[/one_half]
[one_half_last]

In exemplul alaturat este un grafic al vanzarilor inregistrate  in fiecare trimestru, timp de 4 ani, de catre o companie. Reprezentarea vizuala a datelor iti permite sa observi in doar cateva secunde evolutia ascendenta a acestora. Ultima coloana din dreapta a fost obtinuta aplicand functia de previzionare a sistemului BI. Aici este evidentiata o estimare a vanzarilor, calculata pe baza datelor din anii trecuti. Continuand trendul ascendent constant, pentru anul urmator se prevede o crestere a vanzarilor.

[/one_half_last]


Ai toate datele in acelasi loc

Pentru ca acuratetea previziunilor sa fie cat mai crescuta, ai nevoie in primul rand de o baza informationala solida. Sistemul Business Intelligence iti aduce informatia disparata, introdusa de catre angajati in diverse sisteme si module, intr-o forma unitara, actionabila si accesibila.

[one_half]

 • In lipsa unei baze de date, sistemul BI nu poate functiona, de aceea adeseori este integrat cu sisteme de gestiune a afacerilor de tip ERP. In functie insa de profilul companiei si nevoile de business, un sistem BI poate fi integrat si cu solutii CRM – pentru analiza datelor de marketing, vanzari si service, SFA – pentru rapoarte interactive despre activitatea echipelor de pe teren etc.
 • Pentru ca iti aduce toate datele, din cadrul tuturor departamentelor in acelasi loc, iti este mai usor sa obtii previziuni cat mai realiste ale indicatorilor pe care ii urmaresti.

[/one_half]
[one_half_last]

Soft BI Business Intelligence

[/one_half_last]


 Te bazezi oricand pe informatii de actualitate

[one_half]
business intelligence pe tableta

[/one_half][one_half_last]

Cu cat datele analizate sunt mai recente, cu atat procesul de previzionare va reflecta mai bine realitatea si vei putea fi mai increzator in cifrele obtinute. Sistemul Business Intelligence iti aduce informatia atunci cand ai nevoie de ea intr-o forma accesibila, vizuala si interactiva, remarcandu-se prin productivitatea foarte ridicata.

 • Este conectat la sistemele de gestiune a afacerii, iar informatiile sunt actualizate in timp real.
 • Datorita capacitatii sistemului de a procesa volume impresionate de date, ai acces la informatie in cel mai scurt timp.
 • Poate fi accesat de oriunde, atat de pe desktop cat si de pe mobil, ceea ce iti permite sa iei decizii oriunde te-ai afla.

[/one_half_last]


 Obtii beneficii indiferent de domeniul in care lucrezi

Functia de previziune oferita de sistemul Business Intelligence este extrem de utila, pentru ca te ajuta zi de zi sa iei deciziile cele mai potrivite pentru compania ta, si iti aduce beneficii indiferent de domeniul tau de activitate. De exemplu:

[one_half]

 • Daca esti [marker bgcolor=”#d6cc0f” textcolor=”#ffffff”]distribuitor[/marker] poti afla rapid profitabilitatea canalelor de distributie folosite si care dintre acestea iti vor aduce venituri mai ridicate in viitor.
 • Daca esti [marker bgcolor=”#092e7a” textcolor=”#ffffff”]producator[/marker] vei putea afla care este necesarul real de materii prime, materiale sau ce stoc va trebui sa produci pe baza datelor de vanzari din trecut.
 • Daca esti manager de [marker bgcolor=”#c40f0f” textcolor=”#ffffff”]vanzari[/marker] vei putea crea planuri de vanzari mai profitabile, analizand evolutia echipei tale in perioada trecuta si cum ar putea sa evolueze aceasta.
 • Daca prestezi si [marker bgcolor=”#eb6805″ textcolor=”#ffffff”]servicii[/marker] poti imbunatati relatia cu clientii pentru ca ai posibilitatea sa identifici si sa anticipezi evolutia celor mai bune programe de loializare desfasurate.

[/one_half][one_half_last]

Business Intelligence android

[/one_half_last]
[/tab]
[tab title=”Testeaza deciziile pe care vrei sa le iei si pune-le in aplicare pe cele mai bune“]

[dropcap size=”150%” bgcolor=”#db1b1b” textcolor=”#ffffff”]U[/dropcap]tilizand sistemul BI, viitorul companiei tale nu va mai fi imprevizibil. Acesta iti pune la dispozitie o functie de analiza a impactului pe care il pot avea deciziile pe care le iei asupra afacerii. Avand ca suport informatiile din trecut, poti afla rapid ce se intampla atunci cand modifici anumiti indicatori.

In exemplul de mai jos este un dashboard interactiv in care poti vedea care este nivelul stocului pentru diferite articole si ce se intampla atunci cand modifici preturile anumitor produse.


Afla ce influenta pot avea deciziile pe care le iei

Cu ajutorul sistemului Business Intelligence afli in doar cateva secunde cum iti este influentata activitatea atunci cand modifici anumite variabile, folosind analizele de tip “what-if” (de senzitivitate). Acestea sunt utile oricarui factor de decizie pentru ca:

 • Ajuta la atenuarea riscurilor. Pentru ca iti permite sa prevezi din timp rezultatele alegerilor pe care vrei sa le faci, riscul pe care acestea il implica este considerabil diminuat. De exemplu, inainte de a creste preturile cu un anumit procent, cu ajutorul unei analize what-if din sistemul BI poti afla rapid ce implicatii ar putea avea asupra afacerii tale.
 • Reduc timpul aferent luarii deciziilor. Informatiile oferite de sistemul BI sunt extrase in timp real, iar tu nu mai esti nevoit sa rulezi n rapoarte sau sa obtii datele din diferite sisteme si baze de date. Ai totul in acelasi loc si datorita interactivitatii sistemului poti sa testezi rapid un numar mare de scenarii.
 • Imbunatatesc procesul decizional. Poti vedea aproape instant ce decizii iti aduc beneficii si care pot sa dauneze companiei tale. Mai mult decat atat, o astfel de analiza poate sa evidentieze anumite alegeri care au functionat in trecut si pe care le poti pune iar in practica.

Compara rezultatele si alege cea mai buna solutie

Atunci cand trebuie sa iei o decizie pui in balanta alternativele pe care le ai si incerci sa vizualizezi efectele pe care le-ar putea avea. Sistemul Business Intelligence preia aceasta sarcina: el ia in calcul toate variabilele si iti ofera doar rezultatele finale, iar ceea ce trebuie sa faci tu este sa le compari si sa alegi cea mai buna optiune. Mai jos este un exemplu concret, unde poti vedea ce se intampla atunci cand cresti pretul unui produs cu 10% sau cand il scazi cu 5%.

[one_half]

crestere pret in Business Intelligence

[/one_half][one_half_last]

scadere pret in Business Intelligence

[/one_half_last]


Asigura-te ca deciziile luate aduc beneficii pentru intreaga organizatie

Compania ta functioneaza ca un intreg, ceea ce inseamna ca atunci cand iei o decizie ea va afecta nu numai departamentul din care faci parte, ci toata organizatia. De aceea este important sa iei in calcul fiecare componenta a afacerii tale si sa vezi daca alegerea pe care o vei face este sau nu buna. Sistemul Business Intelligence iti ofera posibilitatea sa creezi dashboard-uri complexe, cu informatii din toate departamentele si sa masori impactul deciziilor tale asupra lor.

[one_half]

Analiza date vanzari business intelligence

[/one_half]

[one_half_last]

Sa presupunem ca esti manager de vanzari si pentru ca ai observat o crestere a vanzarilor pentru un anumit produs, hotarasti sa trimiti agentii pe teren sa promoveze respectivul produs. Insa pentru aceasta trebuie sa analizezi si impactul pe care l-ar putea avea asupra productiei: ce costuri va genera, ce capacitate de productie si cati angajati sunt necesari samd. Daca nu iei in considerare si aceste variabile, este foarte posibil sa fi pus in fata unei cereri mai mari decat capacitatea ta actuala de productie sau costurile suplimentare sa fie superioare venitului ce ar putea reveni in urma unor vanzari mai mari. Observand din timp aceste aspecte cu ajutorul sistemului Business Intelligence, vei putea sa preintampini pierderile generate de o alegere gresita.

[/one_half_last]

[/tab]

[/tabs]

[button href=”https://www.seniorerp.ro/primiti-o-estimare-de-pret-pentru-sistemele-senior-software/” size=”large” textcolor=”#ffffff” tooltip=”Intreaba un consultant Senior Software. Nu te costa nimic!”]Solicita o oferta de pret personalizata![/button]